’Bearnaise’-svampe - i stedet for sauce

Man behøver ikke sauce for at få fedme, sødme, syre og masser af saftighed til dit kød.

Man behøver ikke sauce for at få fedme, sødme, syre og masser af saftighed til dit kød.

 
 

Smagene fra en Bearnaisesauce - bare i svampeform:

Vi er pjattede med bearnaisesauce, men det er også en fedende omgang, så det er ikke noget, vi spiser hver uge. Men disse svampe kan gøre det ud for saucen til stort set al kød og fisk. De er saftige, har både syre og sødme i sig, lidt fedme fra olivenolien og den de velkendte estragon-noter, som man kender fra bearnaisesauce. Prøv dem til en god bøf eller en svinekotelet!

INGREDIENSER:
◾️ Brune eller hvide champignoner
◾️ God ekstra jomfruolivenolie
◾️ Frisk estragon
◾️ Hvidvinseddike
◾️ Flagesalt og friskkværnet peber
◾️ Evt. skalotteløg

SÅDAN GØR DU:
◾️ Rens svampene, så der ikke er jord på. Halvér dem og smid dem på en rygende varm pande. Hæld en gavmild mængde olivenolie på sammen med et stort nip flagesalt og friskkværnet sort peber.
◾️ Ryst og vend svampene jævnligt rundt på panden, så de får en virkelig lækker stegeskorpe overalt, samtidigt med at de afgiver en masse væske og intensiveres i smagen.
◾️ Når svampene begynder at se brune og lækre ud, smider du en sjat hvidvinseddike på panden sammen (eventuelt også en lille håndfuld fintskivede skalotteløg - det vil fremhæve bearnaise-smagen yderligere). Lad eddiken dampe af og blive mere afrundet og harmonisk i smagen, mens du fortsætter med at vende svampene rundt på panden.
◾️ Når svampene er et minut fra at være færdige, smider du friske estragonblade på panden. Du afgør selv, hvor meget estragon, du vil have på. Nogle synes, at estragon kan blive for gennemtrængende, men er du pjattet med smagen, går du bare amok! ;)
◾️ Servér i stedet for sauce til fisk, lam, bøf, gris eller kylling!