Aubergine-’kaviar’

IMG_7242.jpg
 
 

Hummus’ frække franske fætter…

Er du pjattet med hummus, kommer du også til at elske denne lette, lille ‘ret‘. Den bliver også kaldt fattigmands-’kaviar’. ;) Den smager himmelsk, er let at lave, og så kan du gemme den i køleskabet i flere dage og gå og småsnacke af den på godt brød.

INGREDIENSER:
◾️ 4 auberginer
◾️ 6 spsk god olivenolie (+ lidt til at dryppe auberginerne med inden bagning)
◾️ 3 fed hvidløg
◾️ 6 ansjosfileter(de salte, IKKE de søde)
◾️ Salt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær auberginerne over på langs. Rids skærefladen på hver halve aubergine på kryds og tværs.
◾️ Læg auberginerne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir på. Dryp dem med olivenolie og giv dem et drys sals og peber.
◾️ Bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 50 minutter, til de meget bløde.
◾️ Tag dem ud og lad dem køle lidt ned i 5-10 min. Herefter skraber du al kødet ud med en ske over i en skål.
◾️ Knus hvidløgene og kom dem i skålen sammen med ansjosfileterne og blend den hele grundigt med en stavblender.
◾️ Hæld herefter langsomt olien i, mens du blender det hele til en let og ensartet konsistens. Aubergine-kaviaren smager lækkert både kold og varm på godt brød. Brug den som forret eller som tilbehør.

 
 
Video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more