Asiatiske gudekæber

IMG_9799.jpg
 
 

Når du først du har lavet svinekæber sådan her, er du fanget. Den nedkogte sauce, der på yndig vis glaserer guldklumperne, er seriøst god. Så god, at jeg næsten kunne drikke den med sugerør..

INGREDIENSER

  • 1 kilo svinekæber

  • 2 løg

  • 5-6 fed hvidløg

  • Tre forårsløg

  • Tre gulerødder

  • En ‘tommelfinger’ frisk ingefær

  • 1,5 dl soya

  • 1 dl risvineddike

  • 2 stærke chilier

  • Tre stjerneanis

  • 1 bdt. frisk koriander.

SÅDAN GØR DU
▪️ 1 kilo kæber krydret med salt og peber steges af i lidt olie i en brandvarm gryde, så de får godt med farve. Du behøver ikke bøvle med at fjerne senerne, da de alligevel bliver opløst af tilberedningen.

▪️ Læg kæberne til side, kasser olien og hæld ny olie ned i gryden. Steg så 2 løg, 5-6 fed hvidløg, 3 forårsløg, tre gulerødder og evt lidt ingefær af i et par minutter. De skal ikke branke. Du skal bare skære det helt groft ud, da det hele skal sies fra alligevel.

▪️Kom kæberne tilbage i og hæld kogende vand på, til det næsten dækker, og tilsæt derefter kalvebouillon.

▪️ Hæld derefter 1,5 dl Soya, 1 dl risvineddike, en god stærk chili, tre stjerneanis, et bundt korianderstilke og evt lidt hele fennikelfrø på og kog det op.

▪️ Sæt gryden i en 150 grader varm ovn og giv det 2-3 timer uden låg. Rør lidt i det undervejs, og hold øje med kæberne. De skal være møre, men ikke så møre, at de kan smøres ud som leverpostej.

▪️ Fisk kæberne op og læg dem i en skål. Si lagen, hæld den tilbage i gryden, tilsæt to-tre spsk sukker og kog den så kraftigt ind.

▪️ Når den har tyknet og har konsistens lidt tyndere end sirup, presser du en lime eller to ned i, smager til og justerer med lidt sukker/soya. Det bør nu være fingerlicking good.

▪️ Kom kæberne tilbage i gryden og vend dem i lagen og server straks. Evt som her med en perlebygsalat med masser af lime og koriander. Eller i en taco. Eller til nudelsalat. Eller i en fræk vietnamesisk sandwich med wasabimayo og friske urter 😍😍😍