IMG_0228.jpg

Asiatisk tuntatar

Lynhurtig og møglækker

 
 

Skal du imponere gæster med en let lille snack, men har ikke timevis til at gøre det klar, så lav denne her forret. Det tager ikke mere end et kvarter fra start til slut.

Når du bruger tun til tatar, skal du sikre dig, at din fiskehandler har haft den på frost først i mindst 4 timer. Det har de som regel, men spørg alligevel for en sikkerheds skyld. Og så er det også vigtigt at holde en god køkkenhygiejne, når du håndterer rå fisk og kød.

INGREDIENSER Til 8-10 SMÅ HAPSERE:

  • 150 gram frisk tun (IKKE fra dåse)

  • En avocado

  • To spsk ristet sesamfrø (Gerne både sort og hvid sesam)

  • En halv agurk

  • En halv, frisk chili (ikke så stærk)

  • Et forårsløg

  • Et halvt bundt frisk koriander

  • 8-10 hjertesalatblade

DRESSING:

  • 2 spsk soya

  • 1 spsk sesamolie

  • Lidt limesaft

SÅDAN GØR DU:

  • Med en helt ren kniv og på et rent spækbræt skærer du tunen ud i små firkanter og kommer det ned i en skål.

  • Skræl agurken, skær den over på langs og brug en teske til at skrabe 'indmaden' ud. Skær dernæst agurken ud i små firkanter. Kom ned i skålen til tunen.

  • Snit korianderblade, forårsløg, chili, og bland i med sesamfrøene, der lige er blevet ristet af på en pande.

  • Bland dressingen sammen og vend rundt med resten og giv det hele et kværn med peberbøssen.

  • Derefter skræller du avocadoen, skærer den ud i små stykker og vender forsigtigt rundt i skålen, så stykkerne forbliver nogenlunde intakte.

  • Smag på det - skal der lidt mere soya i, eller måske lidt mere lime?

  • Skyl salatbladene, dup dem tørre og anret dem på et egnet fad. Fordel tataren ligeligt i de 8-10 blade, drys med sesam og så er det bare om at nyde den relativt hurtigt - gerne med et glas koldt Riesling eller et godt glas bobler