ASIatisk spidsbryst

32835771-ED44-4D67-B0D7-33DBE7A99B8C.jpg

Tager lidt tid, men resultatet er magisk

 
 

Endnu en fremragende asiatisk variant af traditionelt langtidsbraiseret oksespidsbryst. Det tager lidt tid i ovnen, men selve tilberedningen er mega nem.

INGREDIENSER:

  • 1 kilo spidsbryst (afpudset for de værste sener)

  • 5-6 fed hvidløg

  • 3-4 gulerødder

  • Forårsløg

  • En tommelfinger Frisk ingefær

  • Et par chilier

  • 1 dl risvineddike (eller til nøds anden lys eddike)

  • 1,5 dl soya

  • 3 stjerneanis

  • Evt. lidt fennikel frø

  • Kalvebouillon (eller okse)

  • Et par spsk sukker

  • Frisk lime

SÅDAN GØR DU:
▪️ Spidsbryst bliver lige pudset af, får salt og peber, og så skal det brunes godt af ved høj varme.
▪️ I en rømertopf (eller ovnfast gryde med låg) lægges løg, hvidløg, gulerødder, forårsløg, ingefær og et par chilier. Alting skal bare skæres groft ud. Læg herefter spidsbrystet ovenpå.
▪️ Overhæld med risvineddike , soya, stjerneanis, og evt. lidt fennikelfrø, hvis du har.
▪️ Hæld derefter kalvebouillon på, til det næsten dækker, læg låg på og sæt det i en kold ovn. Ovnen skal sættes på 150 grader, og så skal det have, til det er mørt (3-4 timer).
▪️ Herefter fisker du spidsbrystet op, og lægger det i sølvpapir, mens du koger lagen ind. Tilføj sukker, og stop først med at koge ind, når lagen bliver lidt sirupsagtig. Pres en lime ned i herefter. Vent endelig med at tilsætte salt til sidst.
▪️ Pensl kødet med lagen, og server fx i en sandwich med frisk mynte, koriander eller med ris og en karrysauce. Eller som en pulled beef burger. 

 
 
4840A022-099C-4050-A22F-B3B503557FBD.jpg
8628385A-6394-4717-9087-958E6D2A7679.jpg