ASIatisk spidsbryst
Tager lidt tid, men resultatet er magisk
Endnu en fremragende asiatisk variant af traditionelt langtidsbraiseret oksespidsbryst. Det tager lidt tid i ovnen, men selve tilberedningen er mega nem.
INGREDIENSER:
1 kilo spidsbryst (afpudset for de værste sener)
5-6 fed hvidløg
3-4 gulerødder
Forårsløg
En tommelfinger Frisk ingefær
Et par chilier
1 dl risvineddike (eller til nøds anden lys eddike)
1,5 dl soya
3 stjerneanis
Evt. lidt fennikel frø
Kalvebouillon (eller okse)
Et par spsk sukker
Frisk lime
SÅDAN GØR DU:
▪️ Spidsbryst bliver lige pudset af, får salt og peber, og så skal det brunes godt af ved høj varme.
▪️ I en rømertopf (eller ovnfast gryde med låg) lægges løg, hvidløg, gulerødder, forårsløg, ingefær og et par chilier. Alting skal bare skæres groft ud. Læg herefter spidsbrystet ovenpå.
▪️ Overhæld med risvineddike , soya, stjerneanis, og evt. lidt fennikelfrø, hvis du har.
▪️ Hæld derefter kalvebouillon på, til det næsten dækker, læg låg på og sæt det i en kold ovn. Ovnen skal sættes på 150 grader, og så skal det have, til det er mørt (3-4 timer).
▪️ Herefter fisker du spidsbrystet op, og lægger det i sølvpapir, mens du koger lagen ind. Tilføj sukker, og stop først med at koge ind, når lagen bliver lidt sirupsagtig. Pres en lime ned i herefter. Vent endelig med at tilsætte salt til sidst.
▪️ Pensl kødet med lagen, og server fx i en sandwich med frisk mynte, koriander eller med ris og en karrysauce. Eller som en pulled beef burger.