8 supertricks til din kødsauce

IMG_0246.jpg
 
 

Gå fra god til fremragende

ALLE elsker Spaghetti med kødsauce - og alle har deres helt egen opskrift. (Supertastys bud på den ultimative kødsauce er på trapperne)

Men uanset hvad du propper i din ‘bolo’, er der et par tricks til, hvordan du får din hverdagskødsauce til at gå fra at være god til at være fremragende.

Her får du 8 tips:

▪️ Sørg altid for at brune kødet ordentligt. Det skal ikke være gråt, det skal have stegeskorpe. Det er der, smagen sidder. Når du smider kødet i gryden, skal den være brandvarm. Og lad så kødet ligge lidt, inden du rører rundt i det. Ellers køler du gryden ned, og du ender med kogt kød i stedet for stegt.

▪️ Lad være med at købe det mest fedtfattige oksekød. 8-12 procent er det absolutte minimum. Og så giver det sig selv, at det kan betale sig at bruge godt kød, når nu det er den absolut vigtigste ingrediens i retten.

▪️ Begynd altid med bacon. God bacon. Som i den man får i en klump, man selv skærer tern fra. Steg det langsomt af ved medium varme, så fedtet kan smelte fra - og brug lidt af fedtet til at stege løgene i.

▪️ Sørg for at bruge en vin med masser af syre, som kan stå imod den dybe kødsmag. Om du bruger hvidvin eller rødvin er en smagssag. Rødvin giver typisk en lidt dybere smag, mens den hvide typisk letter lidt op. Og i øvrigt - brug ALDRIG en vin, du ikke ville drikke. Hvis den smager dårligt i glasset, gør den det også i gryden.

▪️ Hav tålmodighed. En kødsauce skal minimum simre er par timer, før den bliver til en sammenhængende sauce. Både ift. smag og konsistens. Og husk at reducere den, så du ikke ender med en vandet affære i bunden af tallerkenen

▪️ Brug okse/kalvefond til at fremme dybden i saucen. Begrænsede mængder (et par spsk.) af både soya og fiskesauce er også et godt snydetrick til at få umami-smagen helt frem. Og rolig, du kan ikke smage selve fiskesaucen - kun umamien.

▪️ Hvis du vil have pasta som i Italien, tager du et glas af pastaens kogevand fra et minut før du er færdig med at koge pastaen. Hæld derefter spaghettien i en si og hæld resten af vandet fra. Hæld spaghettien tilbage i gryden og hæld både kødsauce og kogevand på og kog videre et par minutter, mens du rører rundt i gryden.

Dette trick vil gøre, at pastaen suger smag til sig, mens de koger helt færdig - og den stivelse, som pastaen afgiver, vil gøre din ret langt mere cremet og sammenhængende, end hvis du blot serverer pastaen med kødsaucen oven på.

▪️ Top altid af med friske krydderurter, god ost og revet citronskal. Det hæver smagsindtrykket helt vildt.