7 tricks til sprøde svær på flæskestegen
En guide til masser af knas:
De fleste elsker en god flæskesteg med sprøde svær. Men hvordan er det nu lige, man får kampsprøde svær på sin steg. Her har vi samlet 7 gode tips til masser af sprødhed.
LÆS VORES TIDLIGERE OPSKRIFT PÅ SELVE STEGEN HER
1) Rids sværen efter. Selvom stegen allerede er ridset, er den så godt som aldrig ridset hele vejen igennem fedtlaget mellem hver flæskesvær. Så gå alle ridser efter med en skarp kniv, men undlad at skære helt ned i kødet.
2) Salt GRUNDIGT med flagesalt mellem hver eneste svær og ovenpå stegen. Vær ikke nærig med saltet.
3) Lad stegen stå en times tid efter saltningen, så saltet kan nå at trænge ind i sværen.
4) Sørg for at sværen er vandret i ovnen. Er den ene side eller ende af stegen lavere end den anden, kan den blive stegt ujævnt. Brug kugler af sølvpapir til at lægge under stegen i den lave ende, eller den ene side. Målet er, at sværen skal være i vatter.
5) Har du væde i ovnen i første del af stegetiden for at lave en god sovs, så sørg for at lukke dampen ud af ovnen og hælde væden over i en gryde, cirka halvvejs i tilberedningen af stegen. For meget fugt i ovnen gør det sværere at få en sprød svær.
6) Begynder kødet at være færdigt, men sværene er ikke sprøde endnu? Skru varmen op på 230-240 grader. Du kan eventuelt sætte en grydeske i klemme i ovndøren, så den stå en lille smule på klem. På den måde bliver overskydende damp løbende luftet ud af ovnen.
7) Mangler stegen den sidste sprødhed, og er du særligt glad for boblede, luftige, sprøde svær, så tænd for grillen i din ovn i de sidste 5-10 minutter af stegetiden, så puffer sværen lidt op. Hold dog hele tiden øje med stegen. To minutter for meget, og så bliver sværene sorte!!
Velbekomme!!