3 ingredienser: Cremet bacon-tomat pasta

Retten er hurtig og billig - men smagen er HELT i top.

Retten er hurtig og billig - men smagen er HELT i top.

 
 

Tomat, bacon og hvidløg - det smager bare godt sammen!

Vi er pjattede med at have en masse lette, hurtige, billige og ikke mindst velsmagende pastaretter, som vi kan lave nærmest med lukkede øjne på en tirsdag, hvor man ikke lige har nået at købe ind, eller bare ikke har overskud til at stå i køkkenet i en halv time. Denne ret bør blive en af dine go-to-tirsdagsretter! (Smager også godt på andre dage… ;)) En opskrift så enkel som denne kræver til gengæld gode råvarer. Sådan er det med rigtigt mange italienske retter. Så køb de sødeste og mest perfekt modne tomater, du kan opdrive. Og en bacon af høj kvalitet. (Opskriften passer til fire personer.)

INGREDIENSER:
◾️ 500 gram penne eller spaghetti
◾️ Fire store håndfulde cherrytomater
◾️ To pakker bacon(retten bliver endnu bedre, hvis du bruger en røget, tørsaltet bacon af høj kvalitet)
◾️ God ekstra jomfruolivenolie
◾️ To fed hvidløg
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Sæt pastaen over at koge
◾️ Skær baconen i rustikke stykker og smid den på en stor pande med en sjat olivenolie ved middelhøj varme.
◾️ Steg baconen, mens du jævnligt rører rundt i den, indtil fedtet er smeltet og stykkerne begynder at blive gyldne. Det skal dog ikke være sprøde.
◾️ Halvér tomaterne og smid dem på panden til baconen, sammen med de to fed hvidløg efter du har knust dem eller hakket dem fint. Smid også lidt flagesalt og friskkværnet sort peber i.
◾️ Lad tomater og bacon stege samme i to minutter - sluk derefter for varmen, til pasta er to minutter fra at være færdig.
◾️ Når pastaen er to minutter fra at være færdigkogt, tager du et helt tekrus af kogevandet fra og gemmer det til næste skridt i opskriften. Dræn pasta for vand og hæld den på panden til tomat, bacon og hvidløg(Er panden for lille, så smid det hele i gryden i stedet).
◾️ Hæld det gemte krus pastavand på panden, og skru op på middelhøj varme igen. De næste to minutter sker der magi på panden. Pasta koger færdig og optager noget af kogevandet, som har fået smag fra hvidløg, tomat og bacon. Samtidig smelter tomatsaft, stivelse fra pastaen, kogevand og olivenolie sammen og danner en silkeglat og utroligt velsmagende sauce, som klæber perfekt til pastaen. Saucen på gerne være en anelse til den våde side, når du slukker for varmen og sætter panden på bordet. Pastaen fortsætter nemlig med at optage lidt af saucen, inden folk får sat sig til bord. Så når pastaen rammer tallerkenen er retten PERFEKT! Giv pastaretten lidt olivenolie, parmesan og friskkværnet sort peber på toppen, når den er kommet over på tallerkenen.