3 ingredienser: Citron-pasta

Frisk, velsmagende og enkel.

Frisk, velsmagende og enkel.

 
 

Hurtig og frisk pastaret:

En hurtig pastaret er guld værd, hvis sulten hurtigt melder sig, hvis man ikke lige har fået købt ind, eller hvis man ikke lige har tid eller overskud til den helt store menu. Her får du et bud på en hurtig ret med kun tre grundingredienser ud over pasta, salt og peber. Et hit hos både voksne og børn.

INGREDIENSER:
◾️ 500 gram pasta
◾️ En økologisk usprøjtet citron
◾️ God ekstra jomfru olivenolie
◾️ To håndfulde friskrevet Parmesan(ikke det der Parmesan-pulver fra en bøtte)
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Sæt pastaen over at koge i letsaltet vand. Når pastaen næsten er færdig, tager du en kopfuld af det salte, stivelsesholdige kogevand fra, og hælder resten af kogevandet fra pastaen.
◾️ Riv skallen af en hel citron fint ned i pastaen.
◾️ Smid Parmesanen i pastaen, sammen med cirka to spsk. olivenolie og friskkværnet peber, og en sjat af kogevandet. Rør det hele godt rundt, så ost, olie, citron og det stivelsesholdige kogevand smelter sammen og danner en cremet sauce, der fordeler sig glat og lækkert på pastaen. Virker retten ikke cremet nok, så rør lidt mere pastavand i. Retten må heller være lidt for våd end for tør, når du sætter den på bordet, da pastaen fortsætter med at optage saucen, mens man sætter sig til bords og hælder op.
◾️ Slut retten af med lidt olivenolie, parmesan og evt. lidt ekstra citronskal på toppen.
Velbekomme!