1 minuts-kage med flydende chokoladekanter

Varm chokoladekage svøbt i chokoladesauce - serveret med lidt bær og god vanilje-is. Syndigt lækkert på den HELT perfekte måde.

Varm chokoladekage svøbt i chokoladesauce - serveret med lidt bær og god vanilje-is. Syndigt lækkert på den HELT perfekte måde.

 
 

Syndigt lækker kage på bare et minut i mikroovnen.

Vi ELSKER chokolade-fondant, den herlige, varme chokoladekage med det flydende center, der løber ud over tallerkenen, når man kører skeen igennem kagen. Men hjemme hos os, er det sådan en kage, vi stort set kun laver nytårsaften. Men her får du opskriften på en kage, der vel nærmest er en omvendt chokolade-fondant. Kagen er færdigbagt hele vejen igennem - pånær den yderste halve cm af kagen. Så når kagen bliver vendt ud på en tallerken, er den svøbt i den herligste chokoladesauce. Vi har lavet opskriften, så man ikke skal stå og veje ingredienserne af, som man skal i flere andre opskrifter til denne slags kage. Alt er afmålt i hele skefulde og røres sammen i en kop på cirka 2 minutter med en spiseske. Herefter skal den blot bages i cirka et minut. Så bliver det ikke nemmere! ;) Opskriften giver en stor muffin som på billedet. Alle mål er ikke strøgne skefulde, men med en lille top på.

INGREDIENSER:
◾️ 1 æg (Vi brugte de mindste æg i en bakke med M/L-æg)
◾️ 1 spsk. kakaopulver
◾️ 1 spsk. hvedemel
◾️ 1 spsk. smagneutral olie (Vi brugte rapsolie - ikke den koldpressede)
◾️ 3 spsk. flormelis (Det opløses hurtigere end alm. sukker)
◾️ 1 tsk. vanilijesukker
◾️ 1 tsk. bagepulver (Er dine teskeer store, så må du her gerne nøjes med en strøgen skefuld)

SÅDAN GØR DU:
◾️ Alle de tørre ingredienser røres sammen i et stort tekrus med en spiseske.
◾️ Tilsæt en spsk. olie og rør rundt.
◾️ Tilsæt ægget og rør meget grundigt rundt. Brug bagsiden af skeen til at mase eventuelle klumper af mel eller kakao ud mod siden af kruset. Sørg for at skrabe godt rundt i bunden af kruset, så der ikke sidder uopløst mel eller kakao i kanterne i bunden. Du er færdig med at røre, når du har en mørkebrun ensartet dej UDEN klumper.
◾️ Sæt kruset i mikroovnen ved 800W i et minut. Efter et minut burde kagen være vokset helt op til kanten af kruset. Kagen skal stadig se ubagt ud i overfladen - det er det, der lægger sig som et herligt lagt chokoladesauce på kagen, når du vender den ud. Har man brugt et lidt større æg, eller lidt større skeer til at måle af med, end dem, vi har brugt, kan de være, at man må give kagen 15-20 sekunder ekstra. Det kan kræve et par forsøg at ramme den perfekte tid i netop DIN ovn og med DIN afmåling.
◾️ Når du tager kruset ud af ovnen, stiller du kruset på hovedet på en tallerken, hvorefter kagen selv glider ud og står flot og chokoladeglinsende på tallerkenen.
◾️ Server straks med bær og vanilje-is. Eller blot som den er!

TIP!! Skal du lave flere kager i træk, hvis I er flere til bords, rører du bare det antal krus med dej, som I er gæster - og sætter dem i ovnen et krus ad gangen. Så har du fire færdige kager indenfor 4-5 minutter. Er I mange til bords, ville vi nok vælge at bage en hel chokoladekage i stedet. ;)